Opening expositie

Door 16 september 2014 Weblog Geen Reacties

Afgelopen zondag, 14 september, is de expositie officieel geopend. Veel belangstelling van bekenden maar ook voor ons onbekende mensen. Eerst werd iets verteld over de geschiedenis van de mooie kerk, één van de oudste kerken van Nederland. De beeldenstorm overleefd vanwege de nuchtere instelling van de Wieringers. Natuurlijk is er wel iets vernield en verloren gegaan. De kerk is nu, dankzij vele vrijwilligers, prachtig gerestaureerd. Ook het bijzondere orgel werd bespeeld.

Daarna heeft mijn medekunstbroeder Hans het woord gevoerd en iets verteld over de voorbereiding op deze expositie. Ik ben niet zo van de toespraken, stond er braaf maar stilzwijgend bij. Daarna heeft Miek, lid van de Culturele Stichting Wieringen, het woord gevoerd. Als laatste kregen wij een mooi boek over kunst op Wieringen en was de expositie geopend.

Veel mensen gesproken, sommigen te weinig, dat halen we later wel in. De middag verliep geanimeerd en er zijn zelf schilderijen en keramiekwerkstukken verkocht. Al met al een heel goed begin van deze tentoonstelling. En…het smaakt naar meer.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.